20. maj 2024

Foto: Morten Sundgaard - Skadestedsfotograf.dk

Politiet kommer med nye oplysninger om færdselsulykken ved Kvanløse, der mandag aften kostede en 62-årig mand fra Jyderup livet.

Ulykken skete kl. 18.35, da en lastbil, ført af en 48-årig mand fra Østjylland, kom kørende ad Ringstedvej mod syd og ind i lyskrydset ved afkørselsrampen fra Kalundborgmotorvejen. Ad denne rampe i østlig retning var personbilen kørt ud på Ringstedvej, men blev ramt på sin venstres side med kraftige beskadigelser til følge. Persnbilen blev skubbet sidelæns ind i en mast og snurrede rundt, inden den standsede på Ringstedvej.

Politiets arbejdstese er, at lastbilchaufføren kan have kørt frem mod rødt lys i lyskrydset ved motorvejens afkørselsrampe, hvilket politiet prøver at få klarlagt ud fra forskellige vidneforklaringer fra andre trafikanter i området på uheldstidspunktet.

Fortsat indlagt med alvorlige kvæstelser

Føreren af personbilen – 62-årig mand fra Jyderup blev reddet ud fra førerpladsen i personbilen og blev i ambulance bragt til sygehuset i Holbæk. Han var dog afgået ved døden formentlig som følge af alvorlige kvæstelser ved påkørslen.

En 42-årig kvinde ligeledes fra Jyderup blev reddet ud i live fra personbilens passagersæde og i en tilkaldt lægehelikopter fløjet til Rigshospitalet til undersøgelse og behandling for alvorlige kvæstelser.

Lastbilchaufføren var ikke kommet fysisk til skade.

Politiet oplyser, at pårørende til både den omkomne fører og den alvorligt kvæstede passager er blevet underrettet om ulykken. Passageren er tirsdag formiddag fortsat indlagt på hospitalet på grund af sine alvorlige kvæstelser.

Venter på erklæring og analyseresultat

Politiet afventer nu bilinspektørens erklæring om de foretagne undersøgelser, ligesom politiet afventer analyseresultatet af den blodprøve, der rutinemæssigt blev udtaget af lastbilchaufføren i anledning af det alvorlige færdselsuheld.

Læs også: En person omkommet i færdselsuheld