19. april 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

Det kostede en 15-årig dreng flere sigtelser, da han natten til søndag tilkendegav sin uforbeholdne mening om politiet.

Episoden fandt sted ved halv to-tiden i Skarridsøgade i Jyderup. Her trådte den 15-årige ud af en mindre gruppe unge mennesker og viste “fuck-finger” til en forbikørende politipatrulje.

Politiet tog herefter kontakt til den unge mand for at sigte ham. Men han ønskede ikke oplyse noget om sin identitet til politiet, så han blev anholdt så hans identitet kunne fastslås.

Anholdelsen medførte diverse mishagsytringer fra den unge mands side over for politiet, der blev tiltalt med diverse nedværdigende ord.

Den unge mand blev senere identificeret som en 15-årig fra Kalundborg, der blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven, da han ikke oplyse sit navn, for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af den strittende finger og sluttelig for overtrædelse af straffeloven på grund af de nedværdigende ytringer over for politiet.

Den 15-årige blev løsladt efter ca. en time i politiets varetægt, og hans værge var i mellemtiden blev underrettet, da værgen kort efter anholdelsen selv henvendte sig til politiet.