24. juni 2024

Foto: Michael Johannesen.

Det udviklede sig voldsomt, da en politipatrulje lørdag eftermiddag rullede ind på parkeringspladsen ved Dagli’Brugsen i Ladegårdsparken i Holbæk.

Der var tale om en uniformeret patrulje i en civil patruljebil og betjentene så, ifølge døgnrapporten, en ung passager, der pludselig flygtede fra passagersædet i en parkeret bil.

Betjentene valgte at løbe efter passageren og bemærkede undervejs resterne af en efterladt joint, så politiet mistænkte den unge passager for måske at være i besiddelse af yderligere euforiserende stoffer.

Passageren blev indhentet og identificeret som en 16-årig ung mand fra Holbæk. Ifølge døgnrapporten satte han sig kraftigt til modværge ved anholdelsen, så han kunne mistænkes for at lægge hindringer i vejen for politiet. Under anholdelsen udtalte han sig truende over for de to politibetjente, så politiet anså hans udtalelser om at gøre voldelig skade for at være en overtrædelse af straffeloven.

Af døgnrapporten fremgår det, at anholdelsen blev forsøgt forhindret af en 51-årig mand fra Holbæk. Efter at have tilkaldt ekstra politi blev den 51-årige også anholdt.

Holbaekonline.dk har set en video fra episoden, hvor politiet benyttede peberspray mod den 51-årige. Også en person, som ikke var en af de anholdte, blev sprøjtet i ansigtet med peberspray. Brugen afpeberspray, er ikke nævnt i Midt- og Vestsjællands Politis offentlige døgnrapport.

Begge anholdte blev løsladt senere efter at være blevet afhørt til deres respektive sager. Efterfølgende underrettede politiet de sociale myndigheder og værgen til den 16-årige om sagerne mod ham. Senere vil begge sigtede høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.