18. juni 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen.

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Midt- og Vestsjællands Politi har torsdag taget bilerne fra to bilister, som ikke havde kørekort.

Den første var en 32-årig mand fra Grevinge, som blev standset kl. 14.45 af en politipatrulje, da han kørte ad Strandvejen mod syd i Svinninge. Det viste sig, at  han ikke havde generhvervet førerretten efter en tidligere frakendelse for spirituskørsel. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

Den anden bilist var en  34-årig mand fra Jyderup. Han blev stoppet  kl. 19.12 af to lokalbetjente på patrulje, da han kom  kørende ad Nørregade i Hørve. Den 34-årige havde aldrig  taget et kørekort, så han blev også sigtet.

Bilerne blev taget fra begge bilister, som havde kørt mindst tre gange uden kørekort inden for de seneste tre år, hvilket gør det muligt for politiet at søge at konfiskere køretøjerne.  Ingen af de to bilister protesterede over beslaglæggelsen. Senere vil retten tage stilling til, om bilerne kan endeligt konfiskeres. De sigtede vil høre mere i deres sager.