19. april 2024

Foto: Rigspolitiet.

Tricktyve var sidst på eftermiddagen torsdag  på “besøg” hos en 90-årig mand fra Holbæk.

En mand og en kvinde havde henvendt sig hos den 90-årige og udgivet sig for at være VVS-folk. Mens kvinden krævede at eftersig vandindstallationen, gik manden rundt i den 90-åriges lejlighed og bankede på gulvet, og åbnede skabe og skuffer.

Den 90-årige anede til sidst uråd og det lykkedes ham efter utallige oprdringer om at gå, at få de to fremede til at forlade hans hjem

Ifølge politiet havde manden og kvinden ikke stjålet noget.

Kædes sammen med andre sager

Politiet kæder sagen sammen med to lignende sager i Kalundborg og Roskilde samme eftermiddag og aften. I sagen fra Kalundborg henvendte en mand og en kvinde sig til et ældre par og sagde, at de var fra “varmeværket”. I første omgang lukkede parret de to ind, men endte dog med at ane uråd og bortviste dem. Der var tilsyneladende ikke stjålet noget.

I sagen fra Roskilde fik en 92-årig kvinde besøg af en kvinde, som sagde, at hun var fra hjemmeplejen og blev lukket ind. Den 92-årige blev holdt hen med en længere snak i stuen, inden kvinden igen forlod stedet. Her opdagede den 92-årige, at en anden person havde været i boligen også, idet soveværelset under samtalen med kvinden, var blevet rodet igennem. Der var tilsyneladende ikke stjålet noge.t

 Politiet forsøger nu, at få identificeret de to mistænkte i de tre sager, som politiet altså mener kan kædes sammen. De beskrives som: A: kvinde, 20-25 år, almindelig af bygning, brunlig hudfarve, sort hår, iført T-shirt og mørke cowboybukser, og B: mand, 25-30 år, brunlig hudfarve, sort kort hår, iført mørk T-shirt og mørke bukser. Begge talte dansk.