19. april 2024

Lars Qvist (A). Foto: Holbæk Kommune.

Nyheden om udførelsen af tredje etape af Kalundborgmotorvejen får en blandet modtagelse hos Holbæk Kommunes fungerende borgmester Lars Qvist (S).

Forligskredsen bag vejdelen af Infrastrukturplan 2035 har godkendt tredje etape af Kalundborgmotorvejen mellem Knabstrup og Kalundborg, men det blev en løsning uden uden ramper til og fra Knabstrup.

-Jeg har med tilfredshed noteret mig, at forligskredsen bag Kalundborgmotorvejen har afsat yderligere en halv milliard kroner til at anlægge motorvej hele vejen mellem Knabstrup og Kalundborg. Erhvervsmæssigt er det godt for det nordvestsjællandske område, at der nu er en hurtig forbindelse hele vejen fra København over Roskilde, Holbæk og til Kalundborg, siger Lars Qvist, og tilføjer:

-Jeg kan dog også konstatere, at forligskredsen trods næsten en halv mia. ekstra kroner ikke har fundet penge til ramperne Knabstrup og den parallelvej, der skulle dirigere øget trafik uden om Jyderup by. Desuden bliver midte-ramperne i Jyderup nedlagt. Det efterlader os med store trafikale udfordringer i Jyderup, Knabstrup og Mørkøv. Vi vil derfor kontakte trafikministeren en af de nærmeste dage for fortælle om de lokale konsekvenser, siger Lars Qvist.

Han er i øvrigt lidt uforstående over for, at loven er i høring fra næste uge og frem til midten af august, hvor både politikere og mange medarbejdere holder ferie.

-Men naturligvis udarbejder vi et høringssvar. Der er ting, som vi meget gerne vil have rettet op på, siger den fungerende borgmester.

Efter planen skal arbejdet med motorvejen begynde i 2024, og den skal være klar til brug i 2028.

Læs også: Nu skal Kalundborgvejens 3. etape anlægges