30. maj 2024

Dagli'Brugsen i Gislinge Foto. Google Streetview.

Det kostede Dagli’Brugsen i Gislinge en sur smiley og en politianmeldelse, at der var problemer med rengøring og hygiejne, da Fødevarekontrollen var forbi tilbage i marts måned. Nu har Dagli’Brugsen igen haft besøg – og denne gang blev der givet en glad smiley.

Ved besøget den 16. marts blev der blandt andet fundet “store sorte afkradselige plamager af skimmellignende vækst” i et kølerum, hvor uemballeret frugt og drikkevare blev opbevaret. Også i et kølerum til mejeriprodukter blev der fundet store mængder skimmellignende vækst i bl.a. loftet og på liste i døren. Desuden fandt Fødevarekontrollen at der var snavset.

Dagli’Brugsen kunne heller ikke fremvise dokumentation for egenkontrol for varmholdelse af pølser, selvom det er et lovkrav.

Rent og styr på dokumentationen

Mandag den 8. maj var Fødevarekontrollen så igen på besøg i Dagli’Brugsen og denne gang var der helt anderledes orden på sagerne.

Således fremgår det af kontrolrapporten at de to føromtalte kølerum begge “fremstår rengjort”. Desuden fremgår det, at “lofterne er malet og ordnet” og “Listen i døren ind til fryserummet er udskiftet til en ny. Gulvene på lageret fremstår generelt rene og pæne.”

Også dokumentation for egenkontrol var der kommet styr på. Således kunne man fremvise dokumentation for
opvarmning af pølser for perioden siden kontrolbesøget i marts og til det nye kontrolbesøg.

Dokumentation: Fødevarekontrollens rapport fra besøget den 8. maj. (.pdf-fil).

Læs også: Dagli’Brugsen i Gislinge politianmeldt af Fødevarekontrollen