26. maj 2024

Arkivfoto: Pixabay

En 54-årig mandlig motorcyklist fra Holbæk  må vinke farvel til både motorcykel og kørekort efter.

Det fremgår af weekendens døgnrapport fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 54-årige var den eneste trafikant,  som blev målt til at køre for stærkt, da færdselspolitiet fredag formiddag i en time var på hastighedskontrol på Drarupvej i Roskilde, hvor det maksimalt er tilladt at køre 50 km/t. Tilgengæld overtrådte den 54-årige den maksimale hastighed med mere end 100% Han blev nemlig mål til at 105 km/t. – Og derfor falder hans kørsel under reglerne om “vandvidskørsel”

Den 54-årige blev sigtet for  overtrædelse af færdselslovens hastighedsbestemmelser, og hans førerret blev inddraget på stedet, hvilket betyder, at han ikke længere må være fører af et køretøj, som kræver et kørekort. 

Politiet beslaglagde samtidig mandens motorcykel med henblik på senere konfiskation.  Han vil derfor senere blive indkaldt til et retsmøde, når straffen og spørgsmålet om endelig konfiskation af motorcyklen skal afgøres.