26. maj 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

En 17-årig ung mand på knallert forsøgte under en længere vanvidskørsel at stikke af fra politiet.

Turen startede klokken 07.55, da en politipatrulje mødte encrosser-lignende knallert i Ugerløse, som både larmede og kørte for stærkt, ligesom der ikke var nogen synlig nummerplade på køretøjet. Patruljen besluttede sig deror til, at stoppe køretøjet. Men det ikke ikke så let, for knallertføreren havde tilsyneladende ikke lyst til at tale med politiet og satte i stedet farten op ved synet af de blå blink fra patruljevognen.

Crosseren kørte med op imod 100 km/t væk fra patruljen igennem Ugeløse By, hvor der er 50 km/t tilladt. Herefter fortsatte den videre af Hovedvejen mod Sorø og videre mod Dianalund. På sin vilde kørsel forsøgte knallertføreren at undslippe ved at køre over spærrelinjer, og at presse patruljebilen over i modkørende vejbane. Knallerten kørte ind på et stisystem, hvor patruljen tabte knallerten af syne.

Under den lange køretur fik patruljen dog et godt blik på knallerten og efter nogle undersøgelsen kom betjentene på sporet af knallerten på en adresse i Tølløse, hvor både knallerten og den unge mand, som havde kørt den, viste sig at være.

Nu måtte den 17-årige unge mand fra Hvalsø stå skoleret for betjentene, da han blev sigtet for sin hasarderede kørsel, men også for straffelovens regler om fareforvoldelse, da han bragte andre trafikanter og betjentene i fare undervejs. Drengens forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen.

Crosseren, som viste sig at være en tunet lille knallert, der højst må køre 30 km/t, blev taget med ind til undersøgelse på rullefelt for at måle knallertens tophastighed. Knallerter er ikke omfattet af reglerne om vanvidskørsel, så det var derfor ikke muligt at konfiskere køretøjet, som vil blive genudleveret til ejeren efterfølgende. Det er så op til ejeren at gøre knallerten lovlig, før den igen kører på gaden. Først anden gang man sigtes for at køre på en ulovlig knallert er reglerne for konfiskation opfyldt.

Den 17-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen senere.