15. april 2024

Foto: Rigspolitiet.

Det forløb alt andet en rutinemæssigt, da politiet torsdag ved 13.30-tiden standsede en personbil på Industriparken i Jyderup til en rutinemæssig kontrol af fører og køretøj.

Bag rattet i bilen sad en 45-årig kvinde fra Jyderup og med som passager var en 55-årig mand fra Ringsted.

Kvinden holdt med bilen i tomgang ved den indledende politikontrol, men sagde pludselig, at nu ville hun fortsætte sin kørsel. Passageren var samtidig meget ophidset over politikontrollen, som blev kommenteret med mindre pæne verbale udgydelser.

I et forsøg på at forhindre kvinden i at køre videre, prøvede en politibetjent at tage nøglen ud af tændingslåsen, blev blev forhindret i det af den mandlige passager.

Det førte til, at den 55-årige mandlige passager blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at lægge hindringer i vejen for politiet.

Den kvindelige fører blev nu kontrolleret nærmere og kunne efter en narkometertest mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen, så hun blev også anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel.

På grund af sine verbale ytringer overfor politiet blev passageren også sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt efter endt afhøring.

Den 45-årige kvindelige fører af bilen blev taget med til udtagelse af en til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, hvorefter hun blev løsladt.

Både fører og passager kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem hver især skal afgøres.