28. april 2024

Foto: Rigspolitiet.

Politiet rykkede sidst på eftermiddagen tirsdag ud til en etageejendom på Fjordgårdsvej i Holbæk efter en anmeldelse om en mand, der opførte sig truende og lavede hærværk.

Anmelderen, en mandlig beboer, forklarede til politiet, at en mand havde stået og råbt ud på gaden foran hans lejlighed. Da han var kommet ud på altanen for at undersøge årsagen nærmere, havde den fremmede mand pludselig råbt dødstrusler mod ham og han havde derfor straks alarmeret politiet.

Inden den fremmede mand forlod stedet, havde han slået flere buler i en altankasse, som derved var blevet ødelagt.

Politiet fik kort efter kontakt til en spirituspåvirket og udadreagerende 34-årig mand fra Holbæk, som blev genkendt som værende den truende mand. Den 34-årige blev under anholdt og sigtet for trusler mod beboeren og hærværk mod hans altankasse. Under anholdelsen måtte bejtentene bruge peberspray mod den 34-årige.

Efterfølgende fandt politiet den 34-årige mand i besiddelse af både en hammer og en kagerulle, som han havde medbragt i en taske. Da politiet vurderede, at den 34-årige ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål med at medbringe hverken hammeren eller kagerullen, blev han sigtet for overtrædelse af våbenloven og begge ting blev beslaglagt som beviser. Det blev senere klarlagt, at kagerullen formentlig var blevet brugt til at ødelægge altankassen, oplyser politiet.

Den 34-årige blev taget med til politistationen i Roskilde, hvor han efter afhøring til sagerne tilbragte nogle timer i detentionen til kl. 01.00, hvor han blev løsladt og nu kan vente på at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne.