15. april 2024

SuperBrugsen i Svinninge er blandt de berørte butikker. Foto: Google Streetview.

Fremover skal vi til at vende os til nye navne i stedet for SuperBrugsen, Kvickly og Dagli’Brugsen.

Coop har nemlig meddelt, at der sker store forandringer som led i virksomhedens nye strategi, ”Fremtidens Coop” der vil reducere antallet af supermarkeds- og discountkæder til tre.

Det oplyser Coop i en pressemeddelelse.

En af ændringer er, at kæderne Kvickly, SuperBrugsen og Irma lukkes og i stedet samles de største butikker fra de tre kæder til en ny kæde af supermarkeder med navnet Coop.

De butikker, som ikke skal være med i Coop-kæden vil sammen med de lokale butikker i Dagli`Brugsen skifte navn til Brugsen, som ifølge Coop skal drives “med størst mulig lokal frihed, tilpasset specifikt til kunderne de enkelte steder”.

Med den nye struktur går Coop fra at have haft 8 kæder til at have 3. Indtil sidste år havde man: Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta, 365discount, Irma, Coop.dk Shopping og Coop.dk MAD. Fremover har man kun Coop/Coop.dk, 365discount og Brugsen.

De første butikker i den nye stor-kæde åbner efter sommerferien i år, oplyser Coop. Hvornår alle butikker har skiftet til deres nye navne, fremgår ikke af pressemeddelelsen.