23. juni 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Retten i Holbæk har i dag afsagt kendelse i skyldspørgsmålet i terrorsagen fra Holbæk, hvor en 35-årig mand, hans 31-årige hustru og hans 37-årige bror har været tiltalt for blandt andet at planlægge terrorisme.

De tre blev alle anholdt i februar sidste år i forbindelse med en større aktion, hvor 13 personer blev anholdt. Mens 10 personer efterfølgende blev løsladt, har de tre siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen.

I forbindelse med aktionen, hvor politiet slog til mod flere adresser, blev der ved ransagningerne fundet bl.a. kemikaler, skydevåben, ammunition og et hjemmelavet flag fra Islamisk Stat.

Et nævningeting har i dag kendt den 35-årige mand skyldig i at ville planlægge et terrorangreb, mens hustruen og hans bror begge blev frifundet for at ville planlægge terror. De blev dog fundet skyldige i finansiering af terror.

Dommen vil blive udmålt tirsdag i næste uge.