21. februar 2024

Ishockeybanen på IsRosen blev hurtigt taget i brug ved åbningen lørdag. Foto: Mogens Pedersen.

Skøjteglade Holbækkere skal håbe på en iskold og lang vinter, hvis de vil ud og lufte skøjterne.

Ishockey er populært på Isrosen, men den kommende vinter må skøjteglade holbækkkere finde et alternativt. Foto: Mogens Pedersen.
Skøjteglade Holbækkere skal håbe på en iskold og lang vinter, hvis de vil ud og lufte skøjterne.

På grund af den aktuelle energikrise, har et enigt Økonomiudvalg indstillet, at ikke at åbne skøjtebanen Isrosen i år. Så er det bare at håbe på at vinteren bliver kold nok til, at søerne fryser til, hvis man vil ud og skøjte.

Isrosen bruger cirka 90.000 kWh om måneden. Til sammenligning bruger en almindelig husstand i Danmark 4.500 kWh timer årligt.

-Det er selvfølgelig enormt ærgerligt, at Isrosen ikke kommer til at åbne i denne sæson. Hvert år skaber banen glæde for de mange tusinde besøgende. Men skøjtebanen bruger ekstremt meget strøm, og vi befinder os i øjeblikket i en helt ekstraordinær energikrise. En situation der kræver handling. Vi er derfor nødt til at bidrage til forsyningssikkerheden, hvilket vi selvfølgelig også vil gøre fra kommunens side samt forsøge at hjælpe vores borgere bedst muligt, fortæller Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune.

Kommunalbestyrelsen skal træffe endelig beslutning om Isrosen på sit møde onsdag den 26. oktober.

2 thoughts on “Energikrisen kradser: Holder Isrosen lukket

  1. Kære redaktør, Selvfølgelig er det ærgerligt, at Isrosen ikke åbner i år – men… Holbækkere håber næppe på en “iskold og lang vinter” grundet selvsamme ekstraordinære energikrise, som holder Isrosen lukket.

  2. Det er da en dejlig nyhed, så spare man jo penge. Syntes godt nok det er meget strøm den skøjtebane bruger

Comments are closed.