23. april 2024

Arkivfoto: Pixabay

Søndagen startede med regn og torden - og der er udsendt kategori 1 varsel om 'Voldsomt vejr'.

Arkivfoto: Pixabay
Søndagen startede med regn og torden – og der er udsendt kategori 1 varsel om ‘Voldsomt vejr’.

De morgenfriske kunne tidligt i morges opleve kraftig regn samt lyn og torden. Især området omkring Holbæk og Tuse Næs fik mange lyn.

DMI’s varsel om ‘voldsomt vejr’ gælder frem til kl. 20.00 og DMI forventer tordenbyger og lokale skybrud med mellem 15 og 30 mm regn på 30 minutter.

I den forbindelse opfordrer DMI til, at man er opmærksom på, at lavtliggende områder som f.eks. kældre, vejbaner, viadukter og og områder nær søer, åer og vandløb kan oversvømmes. Man bør tilpasse kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og ikke køre ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden. Man bør tjekke tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær boligen og lukke vinduer og døre.

Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer. Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som f.eks. fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig, advarer DMI.

Temperaturer op til 16 grader

Vejrudsigten for søndag lyder – ud over varslet – på mest skyet og en del byger og temperaturer på mellem 12 og 16 grader. Vinden bliver let til frisk fra nordvest og nord. I aften kan der igen komme byger, men det ser ud til at klare mere op i løbet af natten. Temperaturer på mellem 6 og 12 grader.

Du kan følge varsler og vejrudsigten på www.dmi.dk

Opdateret kl. 10.50 efter DMI har udviddet varslet til at vare til kl. 20.00.