16. juli 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/geralt/">geralt</a> / Pixabay

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt kategori 2 varsel om "farligt vejr" i forbindelse med en hedebølge, der forventes i dag og de kommende dage.

Arkivfoto: geralt / Pixabay
.
Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt kategori 2 varsel om “farligt vejr” i forbindelse med en hedebølge i dag og de kommende dage.

Et højtryk med varm luft, masser af sol og svage vindforhold ventes at ligge over eller tæt på Danmark de kommende 5 dage. Fra i eftermiddag ventes dagtemperaturen at nå op over 25 grader de fleste steder i Danmark, og stedvis ventes den at nå op til eller lidt over 28 grader.

Kl. 12.30 blev temperaturen målt til 26,2 grader på Holbæk Flyveplads. De 26,2 grader er målt i skyggen i to meters højde, hvor luften kan bevæge sig ensartet om termometeret. Det kan derfor være meget varmere i solen.

Varslet fra DMI gælder frem til mandag kl. 19.00.

Hedebølge kan være farlig for små- og spædbørn, ældre samt personer, der lider af kroniske sygdomme. Man skal drikke rigeligt, og holde kroppen afkølet.

Hvis man har det varmt, kan man lade sig køle ned i f.eks. fjorden. Læs mere om hvor du kan bade i artiklen Snup en dukkert i varmen

Husk også på kæledyrene i varmen – læs mere i artiklen DMI varsler hedebølge – sådan hjælper du dit kæledyr i sommervarmen”