21. maj 2024

Foto: Rigspolitiet.

Mandag aften ved 20-tiden fik politiet en anmeldelse fra et elselskab om, at der var gået en alarm i en transformatorstation på Nybyvej i Vipperød.

En montør var på vej til stedet, idet der også tidligere på dagen var gået en alarm fra samme transformatorstation beliggende ved en nedlagt fabrik.

Politiet kørte også mod stedet og kunne sammen med elselskabets montør konstatere, at døre ind til transformationen var åbne, og at der var fjernet både nogle afbrydere og kobberledninger.

I nærheden stod en personbil efterladt og forsøgt gemt i et grøn tområde. Der var ingen personer ved bilen, men politiet fandt rester af isolering fra kobberledninger.

En hundepatrulje blev tilkaldt til søgning efter spor og mistænkelige personer i området, hvilket medførte, at politiet kort efter på Nybyvej traf to mænd til fods.

Der var tale om en 30-årig mand fra Store Merløse og en 52-årig mand fra Svinninge, som begge blev anholdt som mistænkte for tyverier fra transformatorstationen. Den 30-årige var nemlig ejer af den personbil, som var fundet efterladt tæt på gerningsstedet.

De to mænd blev løsladt senere på aftenen efter afhøring til sagen, som de vil høre nærmere om, når den skal afgøres.