14. juni 2024

Foto: Rigspolitiet.

I pinsen var der flere bilister, som ikke lod bilen stå, selvom de var påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer.

Lørdag ved 15-tiden blev en 49-årug mand fra Hørve anholdt og sigtet for spirituskørsel. Manden var blevet standset af politet, da han kom kørende i en varebil på Skovvangen i Jyderup. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Kort efter klokken 23 var det så en 32-årig mand fra Letland, som blev taget i at køre spirituskørsel i en personbil. Han var blevet standset på Valdemar Sejrsvej i Holbæk. Han fik udtaget en blodprøve, og blev så løsladt.

På Skovvejen ved Knabstrup blev en 37-årig mand fra Tølløse anholdt klokken 01.05 natten til søndag og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En blodprøve skal nu analyseres, så påvirkningsgraden kan fastslås.

Klokken 01.20 blev en 24-årig mand fra Jyderup anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, da han førte en personbil ad Gl. Ringstedvej.

Politiet ransagede bilen og fandt 0,4 gram hash, som en 18-årig kvindelig passager fra Holbæk var ejer af. Hun blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik hashen beslaglagt som bevis i sagen.

Den 24-årige man blev taget med til udtagelae af en blodprøve, som nu skal undersøges nærmere for euforiserende stoffer. HAn blev efterfølgende løsladt.

Bilisterne kan alle vente at høre nærmer fra politiet, når resultaterne af deres blodprøver foreligger.

Også på Orø var en hashpåvirket bilist ude at køre i pinsen – han blev stoppet af øens sognefoged. Det kan du læse mere om i artklen Orø: Sognefogeden stoppede påvirket bilist uden kørekort