27. februar 2024

Foto: Rigspolitiet.

På Orø har man en sognefoged, der er udstyret med politilegitimation og fungerer som politiets forlængede arm på øen, og han var i aktion mandag formiddag.

Ved 11-tiden genkendte sognefogeden nemlig en bilist, som han vidste ikek havde et gyldigt kørekort. Han stoppede derfor bilisten, en 55-årig mand, som ganske rigtigt ikke kunne vise et kørekort.

Da sognefogede havde mistanke om, at bilisten var påvirket under kørslen, tilkaldte han en politipatrulje fra fastlandet, som tog turen til Orø med færge.

Den 55-årige blev testet med en narkomter, som viste positiv for hash. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel og for at have kørt bilen selvom han ikke havde et kørekort.
Betjentene undersøgte bilen, men fandt ikke noget narko. Bilen blev parkeret på stedet.

Bilen blev parkeret på stedet og den 55-årige blev taget med til sygehuset, hvor han fik udtaget en blodprøve og senere løsladt.

Han vil senere høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Bilen havde den 55-årige lånt af et familiemedlem, som kan forvente at blive sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

Den 55-årige var ikke den eneste påvirkede bilist politiet fangede i pinsen. Det kan du læse mere om i artiklen Politiet fangede påvirkede bilister i pinsen