28. maj 2024

Foto: Rolf Larsen.

Har du også lagt mærke til, at der er kommet overvågningskameraer op flere steder i Holbæk by? – de er dog ikke sat op for at fange eventuelle forbrydere, men for at gøre det muligt, at fortælle bilisterne, hvor der er ledige p-pladser.

Kameraerne, som er sat op ved flere kommunale parkeringspladser, er en del af det nye system, som skal gøre det lettere for bilister, at finde en parkeringsplads i Holbæk centrum. Kamerarene registrerer hvor der er ledige parkeringspladser og oplysningerne sendes videre til henvisningssystemet, som består af fire fuldgrafiske tavler, variable tavler og almindelige skilte.

Tanken er, at bilisterne via den såkaldte “p-søgering”, som er Valdemar Sejrsvej, Dampmøllevej, Borgmester N. E. Hansensvej og Havnevej, bliver guidet til ledige parkeringspladser. De store fuldgrafiske tavler er placeret på Munkholmvej, Havnevej og Valdemar Sejrsvej.

Desuden vil man på et interaktivt kort, kunne finde ledige p-pladser.

Om det så vil få bilisterne til at vælge parkeringspladser længere væk i stedet for at køre rundt og vente på en ledig plads, må tiden vise.

Det nye henvisningssystem er endnu ikke sat i værk.

1 thought on “Kameraer og tavler skal gøre det lettere at finde en p-plads

  1. Hvad har dette tossede projekt kostet kommunen ?

    Hvor meget sparer vi på skatten med dette tiltag. hvor er argumentet for at kaste millioner efter sindsyge skærme som bilister bliver blændet af og nogle endda forskrækket ved blinkeriet med reklamer..

    Kan man nå at læse de store tavler før man forårsager et uheld ?

    Hvorfor er det overhovedet nødvendigt.. var det ikke på tide at man tænkte lidt ud af boksen.. hvor er de såkaldte stordriftsfordele man råbte op om ved kommunesammenlægningerne ? vi skal spare på alt, – undtaget ligegyldige prestigeprojekter..
    Det er sygt at tænke på hvor mange penge det har koste at indkøbe udstyret, få det sat op og lavet et IT system til det….

Comments are closed.