27. februar 2024

Foto: Jesper von Staffeldt.

Hvert år den første søndag i juni sættes alle sejl til på Orø for at byde gæster velkommen til Isefjordens Perle.

Der er masser af aktiviteter på hele øen, f.eks. kan man se på motorcykler hos øens motorcykelklub MC Island, man kan besøge Hestebedgård, der har været i samme slægts eje i syv generationer og nu er museum, hvor man kan se mere om livet gennem tiderne, slægtens og øens historie. Man kan også besøge Fru Christof’s filteværksted og se trolde lavet af lokal uld.

Der er også masser af muligheder for at få lidt at spise, f.eks. hos Langdalgård, Marliesesgårdcafé, Bings, PizzaHuset eller Orø Kro.

Man kan også gå på jagt på loppemarked, se dyrene i Orøstrand Dyrepark, høre live musik eller køre en tur på øen i Orøtoget. Der er mere end 50 forskellige aktiviteter at besøge.

Gratis færge

I dagens anledning er der gratis færge til og fra øen. Færgen mellem Holbæk og Orø er gratis for gående og cyklister. Østre Færge, der sejler mellem Orø og Hammer Bakke, er gratis for alle.

Du kan se meget mere om Orø dagen og de mange oplevelser, som venter på www.orødagen.dk, hvor du kan hente en app, til telefonen med aktivitetsoversigt og kort.