29. maj 2024

Foto: Rigspolitiet.

En 18-årig mand står til et kørselsforbud samt en større bøde efter han torsdag aften kort efter klokken 18 blev målt til at køre alt for hurtigt ad Skagerakvej i Holbæk.

En færdselsbetjent stod klar med en lasermåler, da den 18-årige kom kørende ad Skagerakvej. Betjenten målte den unge bilist til at køre 101 km/t, så færdselsbetjenten kørte efter og fik stoppet den 18-årig, som slog bremsen i, da politiet var i hælene på ham.

I bilen var også to unge kvindelige passagerer.

Den 18-årige bilist, der var fra Ringsted, blev sigtet for at køre alt alt for hurtigt inden for byzonen, hvor det er tilladt at køre 50 km/t. Han var tæt på at nå grænsen for vanvidskørsel på 100% overskridelse. Der fratrækkes nemlig 4 km/t fra målingen som usikkerhedsmargen, så sigtelsen lød på 97 km/t. Havde hastigheden været bare 4 km/t hurtigere, så var kørekort og bil røget på stedet.

Den unge mand kan dog ikke ånde lettet op, for der lægges op til et kørselsforbud. Det betyder, at han ikke må køre, når sagen er afgjort – FØR han har gennemført et særligt undervisningsforløb og har været oppe til en kontrollerende køre og teoriprøve. Et kørselsforbud gives i stedet for en betinget frakendelse til førstegangsbilister inden for de første tre år efter de har taget kørekort.

Det særlige undervisningsforløb består af mindst otte undervisningsdage med mindst otte teoritimer og otte køretimer, hvor der er fokus på trafikadfærd, grundregler for bilkørsel og manøvre på vej. Herefter kan han gå op til den kontrollerende teori- og køreprøve, som skal bestås før kørekortet er generhvervet.

Den 18-årige kan desuden forvente en bøde på 6.600 kr. og et bidrag til offerfonden på 500 kr, som går til trafikofre og ofre for forbrydelser.