19. april 2024

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Gavlmaleri på værftet en stor misforståelse

Jeg læser i Nordvestnyt at Holbæk Art vil placere et større kunstværk på gavlen af det gamle renoverede værft ved den smalle gyde mellem værft og Holbæk Havneby.

Det passer slet ikke for området i det gamle havnemiljø.

Da man planlagde renoveringen af den røde skibshal var det nødvendig med penge fra private fonde, og det afgørende gennembrud kom da A.P. Møller Fonden donerede 11. mio. kr. af de ca. 20 mio. kr. det ville koste at renovere det gamle værft. Under forhandlingerne afviste direktøren for Mærsk Fonden at der blev opsat en klatrevæg eller glasvæg på samme gavl, der skulle stå som i skibsbyggeriets tid. Jeg kan dårlig tænke mig at fonden har ændret holdning og personligt føler jeg det er en hån mod det tidligere værft i det gamle havnemiljø, vi i Holbæk sætter så stor pris på, samt mangel på respekt for Mærsk Fondens store donation.

For ganske få år siden gav Foreningen Bygnings- og Landskabskultur i Holbæk en pris til netop “værftet” for bevaringen af denne historiske bygning der fortsat står som et minde om havnens største arbejdsplads, Holbæk Skibs og Bådebyggeri. Har man spurgt formanden for FBL?

Enhver form for “udsmykning”, måske tilmed belyst, er mangel på respekt for det gamle værft.

Det samme gælder for Maskinværkstedet lige ved siden af. Her krævede Holbæk Kommune ved salget, at der ikke blev ændret på det ydre.

Uanset kunstform eller motiv er det en misforstået kulturpolitik at dekorere bevaringsværdige bygninger.

Jeg vil opfordre Holbæk Art til at undlade kunstværker på værftets historiske bygning og i øvrigt overalt på Holbæk gl. Havn

Venlig hilsen
Søren Wolstrup
Pakhusstræde
Holbæk

2 thoughts on “Læserbrev: Gavlmaleri på værftet en stor misforståelse

  1. Hvor er jeg dog enig i dine betragtninger. Hold gavlmalerier dér, hvor dét giver mening. Men her er det helt malplaceret.

  2. Wolstrup – du har så ret i dine betragtninger. Det gamle havnemiljø skal bevares i sit rette element og ikke komponeres med moderne kunst. Det høre ikke sammen. Fortsæt kampen og tryk på de rigtige knapper.

Comments are closed.