Narkobilist i vanvidskørsel – drønede afsted med 200 km/t

En 47-årig mand trykkede speederen i bund og overhalede en politipatrulje, hvorefter han forsatte sin vanvidskørsel med politiet i hælene.

Det hele startede kort efter klokken to natten til søndag, da en patruljebil kom kørende i vestlig retning ad Skovvejen ved Mørkøv og pludselig blev overhalet af en anden bilist, der kørte væsentligt hurtigere end politiet og endda væsentlig hurtigere end de tilladte 90 km/t ifølge skiltningen på vejen.

Politiet tændte udrykningshornet og blinkene, for at få standset den hurtigt kørende personbil, men føreren af bilen fortsatte med uændret hastighed og ifølge patruljebilens speedometer noget mere end 200 km/t ad Skovvejen i vestlig retning.

Bilisten bremsede dog ned ved lyskrydsene på strækningen, men fortsatte efterfølgende med meget høj hastighed. I rundkørslen ved Skovvejen – Bregningevej ramte bilisten en kantsten på rundkørslens midterste del, men fortsætte med høj hastighed frem til vejen Frederiksberg, som kørslen blev fortsat ad.

Også ad Frederiksberg kørte bilisten væsentlig hurtigere end tilladt, idet han f.eks. kørte gennem et område med op imod 160 km/t, selv om skiltningen tillod højst 60 km/t.

I Svebølle kørte bilisten rundt ad forskellige veje flere gange, inden føreren af sig selv standsede på Nordvestvej, hvor han trods modstand blev anholdt.

Der var tale om en 47-årig mand fra Farum, som skønnedes påvirket af narko og han blev sigtet for vanvidskørsel på grund af de høje hastigheder, narkokørsel, at have gjort modstand mod anholdelsen samt undladt at standse trods politiets tegn herom.

Den 47-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev efter afhøring til de mange sigtelser anbragt i detentionen til afrusning i nogle timer inden løsladelsen.

Politiet beslaglagde hans personbil med hjemmel i bestemmelserne om vanvidskørsel, men den disposition ønskede den 47-årige, at en dommer skal kigge nærmere på, hvorvidt politiet havde lov til det.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi havde ingen andre trafikanter umiddelbart været i konktret fare under biljagten.

Leave a Reply