21. maj 2024

Stenhusdrengen Kim Malte Bruun var frihedskæmper.

Holbæk Bibliotek inviterer til foredrag med Jakob Kousgaard Mikkelsen om Stenhusdrengen Kim Malte Bruun og andre frihedskæmperes afskedsbreve.

Holbæk Bibliotek inviterer til foredrag med Jakob Kousgaard Mikkelsen om Stenhusdrengen Kim Malte Bruun og andre frihedskæmperes afskedsbreve.

Stenhusdrengen Kim Malte Bruun var frihedskæmper.

112 danske frihedskæmpere blev henrettet under besættelsen. Nogle erfarne folk, andre skræmmende unge, som næsten ikke har taget hul på livet. De yngste var kun lige fyldt 18. De fleste af dem nåede at skrive afskedsbreve. Fælles for dem er, at de bragte det højeste offer, og at de tog afsked med stor værdighed og forunderlig ro. Hvor de gør deres bedste for at trøste de efterladte og for at overbevise dem om, at de hverken er bange eller bitre. Stenhusdrengen Kim Malte Bruun var en af mange unge, der under besættelsen satte livet på spil og mistede det i kampen mod besættelsesmagten. I Ryvangen blev de stillet op ved tre pæle, med en hvid klud på deres bryst og skudt.

Jakob Kousgaard Mikkelsens foredrag vil følge Stenhusdrengen Kim Malthe-Bruuns liv frem til den bratte afslutning og han fortælle også om andre udvalgte afskedsbreve fra frihedskæmperne. For disse breve er vidnesbyrd om, hvad der drev de unge mænd, der ikke bare så til.

Foredraget finder sted på Holbæk Bibliotek onsdag den 6. april kl. 19. Billetter á 30 kr. kan købes på Holbæk Bibliotekerne eller via bibliotekets hjemmeside: bibliotek.holbaek.dk.