24. juni 2024

Anna Libak. (PRfoto).

Forstå baggrunden for den blodige krig i Ukraine, når en af Danmarks førende eksperter i Rusland, Anna Libak, besøger Holbæk Bibliotek.

Anna Libak. (PRfoto).
Forstå baggrunden for den blodige krig i Ukraine, når en af Danmarks førende eksperter i Rusland besøger Holbæk Bibliotek.

Anna Libak er udlandsredaktør på Weekendavisen og har siden 80’erne beskæftiget sig indgående med Rusland og Ruslands forhold til Europa. I 2014 annekterede Rusland den Ukrainske halvø Krim, men nu er det værst tænkelige sket – Rusland har indledt en krig mod hele Ukraine. På sidelinjen står resten af Europa, NATO og Den Kolde Krigs vestlige alliancer og forsøger at hjælpe med bistand til Ukraine og sanktioner mod Rusland. Men hvorfor er Ruslands forhold til NATO så dårligt, at vi skal tilbage før Gorbatjovs tiltræden i 1985, for at finde tilsvarende forhold? Og hvilke scenarier for fremtiden kan vi både håbe på og frygte for? 

Det kan du høre meget mere om, når bibliotekarerne Jan Holmberg og Rasmus Thorup inviterer indenfor til foredrag med Anna Libak.

-Vi er alle dybt berørte af de grusomme historier, som dukker op fra Ukraine. Det er næsten ikke til at fatte, hvordan en blodig krig kan bryde ud i Europa anno 2022. Jeg tænker især på de uskyldige mennesker, som mister deres hus, hjem, familie og måske endda deres liv. Hvorfor skal de ofres i et storpolitisk spil? Spørger Jan Holmberg.

Rasmus Thorup supplerer:
-Krigen er voldsom i både tekst og billeder. Især internettet er fyldt med information – men desværre også megen misinformation.

Arrangementet varer to timer med en lille pause. Og hvis du selv har et spørgsmål, bliver der mulighed for at stille det direkte til Anna Libak.

Info:
Foredrag med Anna Libak “Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland”
Dato: Mandag d. 21. marts, kl. 19-21
Sted: Holbæk Bibliotek, Nygade 9-13, 4300 Holbæk.
Billetter: 50,- kan købes på Holbæk Bibliotekerne eller på bibliotekets hjemmeside https://bibliotek.holbaek.dk/