1. marts 2024

Orø-Holbæk færgen er her fotograferet søndag ved 8-tiden, da den sejlede rundt i Holbæk Fjord. Foto: Rolf Larsen.

Den høje vandstand forårsaget af stormen Malik giver søndag fortsat problemer for de to færger til Orø. Men der er lys forude for dem, der venter på at komme til og fra Isefjordens Perle.

Orø-Holbæk færgen er her fotograferet søndag ved 8-tiden, da den sejlede rundt i Holbæk Fjord. Foto: Rolf Larsen.

Den høje vandstand forårsaget af stormen Malik giver søndag fortsat problemer for de to færger til Orø. Men der er lys forude for dem, der venter på at komme til og fra Isefjordens Perle.

Orø-Holbæk færgen indstillede sejladsen klokken 18 lørdag aften på grund af den voldsomme blæst og forhøjede vandstand. Den lagde derefter til i Holbæk. Men der kunne den ikke blive liggende. Tidligt i morges var vandstanden blevet så høj og bølgerne fik færgen til at slå mod færgelejet, så man valgte at forlade havnen i Holbæk og sejle ud på fjorden. Her har den så hele morgenen og formiddagen sejlet rundt i Holbæk Fjord og Isefjorden, mens mandskabet ombord venter på, at kunne sejle ind igen.

Det forventes at sejladsen kan genoptages ved 14-tiden.

Østre Færge

Østre Færge, der sejler mellem Hornsherred og Orø, indstillede i nat sejladsen og i første omgang lød vurderingen, at man først kunne genoptage sejladsen omkring kl. 20.00 søndag aften. Men rederiet bag oplyser, at man kan genoptage sejladsen allerede i eftermiddag, fordi vandstanden er på vej ned og vinden har aftaget væsentligt.

Østre Færge ventes at genoptage sejladsen med første afgang fra Orø kl 14.50 og herefter vil man sejle efter normal sejlplan.