13. juni 2024

SPKS, Jan Kolbye Jensen - Photo PressConnect

Bestyrelsen i Sparekassen Sjælland-Fyn, som har hovedsæde på havnen i Holbæk, har udnævnt 57-årige Jan Kolbye Jensen til sparekassedirektør og medlem af direktionen.

SPKS, Jan Kolbye Jensen – Photo PressConnect

Bestyrelsen i Sparekassen Sjælland-Fyn, som har hovedsæde på havnen i Holbæk, har udnævnt 57-årige Jan Kolbye Jensen til sparekassedirektør og medlem af direktionen.

Jan Kolbye Jensen kom til Sparekassen Sjælland-Fyn i 2016, hvor han blev ansat først som konsulent og herefter som sekretariatschef. Året efter blev han forfremmet til underdirektør og i 2018 til vicedirektør.

Under sin hidtidige ansættelse i sparekassen har Jan Kolbye Jensen haft en række ansvarsområder og vil som direktionsmedlem bl.a. have ansvaret for IT og IT-sikkerhed, proces- og systemoptimering, hvidvask, strategi- og projektstyring, ESG (bæredygtighed) og facility management.

Det er bl.a. Jan Kolbye Jensens bidrag til Sparekassen Sjælland-Fyns 4-årige rejse med strategien ‘Nye Veje’, der ligger bag udnævnelsen:

-Jan Kolbye Jensen har spillet en af hovedrollerne i først udarbejdelsen og efterfølgende den succesfulde eksekvering af sparekassens 4-årige strategi ‘Nye Veje’. Det strategiske arbejde har – i kombination med stillingen som senest vicedirektør – givet Jan en indgående viden om og indsigt i direktionens arbejde, sparekassens drift og de forretningsområder, som han nu som direktionsmedlem vil være ansvarlig for, siger bestyrelsesformand i Sparekassen Sjælland-Fyn, Thomas Kullegaard.

Bred erfaring fra erhvervslivet

Thomas Kullegaard peger desuden på, at Jan Kolbye Jensen kommer med en bred erfaring fra erhvervslivet.

-Samtidig har Jan en stærk forretningsforståelse fra ansættelser i andre brancher, som – i lighed med den finansielle sektor – er underlagt omfattende lovgivning. Han har således også stor praktisk erfaring med bl.a. kvalitetsstyring og optimering af interne processer, herunder regulatoriske processer, som er vigtige parametre i at drive bankvirksomhed. Af samme grund vil han i rollen som sparekassedirektør kunne bidrage positivt til den fortsatte styrkelse af sparekassen, siger Thomas Kullegaard.

Administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Lars Petersson ser frem til, at have Jan Kolbye Jensen med i direktionen:

-Det har været meget værdifuldt for sparekassen at få en kompetent leder ind fra en anden branche. Det vigtigste i en direktion i enhver virksomhed er dog efter min vurdering gensidig kemi og respekt, og også i den kontekst udgør vi nu et stærkt firkløver i direktionen, lyder det fra Lars Petersson.

Jan Kolbye Jensen bor i Vipperød er gift og har tre børn og tre børnene. Han er glad for udnævnelsen og ser frem til at løfte både nye og eksisterende opgaver som medlem af direktionen i Sparekassen Sjælland-Fyn.

-Jeg er glad for den tillid, som sparekassens bestyrelse viser mig, og som jeg er blevet mødt med i alle de funktioner, som jeg har haft i sparekassen. Det har været og er fortsat en stor drivkraft for mig at være en del af en stærk formålsdreven børsnoteret virksomhed, og jeg ser frem til at bruge mine erfaringer – både fra sparekassen og fra mine tidligere ansættelser – i den nye direktørpost og som medlem af en stærk direktion, lyder det fra Jan Kolbye Jensen.

Med udnævnelsen af Jan Kolbye Jensen, der er erklæret ‘fit & proper’ af Finanstilsynet, består direktionen i Sparekassen Sjælland-Fyn af administrerende direktør Lars Petersson samt de tre sparekassedirektører Bruno Riis-Nielsen, Lars Bolding og Jan Kolbye Jensen.