19. april 2024

Foto: Michael Johannessen.

Den 2. juli besøger verdens største cykelevent, Tour de France, Holbæk Kommune -men optakten er allerede i gang. Således ankom Tour de France vandretrofæet fredag til Holbæk.

Den 2. juli besøger verdens største cykelevent, Tour de France, Holbæk Kommune -men optakten er allerede i gang. Således ankom Tour de France vandretrofæet fredag til Holbæk.

Som optakt til sommerens store sportslige begivenhed er en vandretrofæ på tur til gennemkørselsbyerne.

-At få besøg af en af verdens største sportsbegivenheder på vores breddegrader bliver en fantastisk oplevelse for hele Danmark, og ikke mindst for Holbæk Kommune. Det er trofæet et synligt bevis på. Det giver en forsmag på, hvad vi har i vente til sommer. Derfor er vi også i fuld gang med at planlægge en masse aktiviteter, så vi er sikret en stor, gul cykelfest. For når vi lægger asfalt til, at tourfeltet kører gennem vores kommune, vil det betyde, at vi får besøg af mange udefra. Det giver os god mulighed for at vise, hvad vi har at byde på, hvilket vi ser frem til, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Fredag eftermiddag fik Holbæk overrakt trofæet fra Odsherreds Kommune ved Audebo Pumpestation og herfra gik turen videre med ladcykel først ført af Cirkus Kæphøj og herefter af Holbæk cykelsport, der kørte træet til Torvet i Ahlgade, hvor det blev udstillet.

Lørdag kan trofæet ses på Torvet fra kl. 10.00 – 13.00. Her vil der også være Tur de France-kage og der vil være mulighed for at høre mere om de kommente aktiviteter i anledning af cykeleventet og ikke mindst om den store cykelfest lørdag d. 2. juli.

Mandag formiddag bliver der igen trampet i pedalerne, når trofæet skal videre fra Holbæk til Lejre Kommune. Trofæet vil blive overdraget ved iskiosken på Hornsherred-siden af Munkholmbroen.

Fakta: Om trofæet

Trofæet er et vandretrofæ, som blev indført i forbindelse med den 100. udgave af Tour de France i 2013, hvor Korsika var Grand Départ, som er startstedet for Tour de France det givende år.

Trofæet har tidligere været udstillet i blandt andet Korsika, Yorkshire, Utrecht, Bruxelles og Fougères i år. Nu gælder det altså Danmark.