25. juni 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

To mænd er blevet varetægtsfængslet i en sag om trusler på livet mod en 29-årig mand fra Svinninge.

Midt- og Vestsjællands *Politi oplyser, at man klokken 18.38 lørdag aften modtog en anmeldelse om, at den29-årige var blevet truet på livet af to mænd, som var dukket på hans bopæl i Svinninge. De to mænd havde fremvist noget, der kunne minde om et skydevåben og truet ham på livet i forbindelse med en privat tvist mellem parterne. Efterfølgende var de to mænd kørt fra stedet i en større personbil.

Politiet rykkede ud for at lede efter bilen med de to mænd, som blev truffet kørende i Gislinge-området, hvor politiet efterfølgende kl. 18.45 kunne foretage anholdelse af to mænd på 52 og 53 år fra Holbæk. Føreren var den 53-årige, som blev skønnet påvirket af både narkotika og spiritus under kørslen.

I relation til trusselssagen foretog politiet undersøgelser og fandt i den anledning i det område, hvor de sidst var set køre i bilen, et formentlig brugbart skydevåben med tilhørende ammunition, som de begge kunne mistænkes at have været i besiddelse af.

Begge mænd blev derfor sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af et skydevåben, og den 53-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både euforiserende stoffer og alkohol.

De blev begge fremstillet i grundlovsforhør søndag. Her blev de varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 21. december.