19. april 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

En narkotikapåvirket 21-årig mand havde natten til lørdag taget en økse med på en beværtning i Nygade.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man kl. 02.35 fik oplysninger om den unge mand med øksen. En politipatrulje, som var i nærheden gik straks ind på beværtningen, hvor de mødte den 21-årige, som blev anholdt. Ved visitationen blev han fundet i besiddelse af en lille økse med en skede om bladet.

Den 21-årige blev desuden fundet i besiddelse af en mindre mængde hvidt pulver, som ved test og kontrolvejning viste sig at være 0,84 gram metamfetamin. Den 21-årige blev sigtet for at overtræde våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Han blev taget med til politigården i Roskilde, hvor han blev sat til afrusning i detentionen.

Næste dag blev han afhørt og sagen vurderet juridisk. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Den 21-årige fik et forbud i medfør af restaurationsloven, så han ikke må komme på beværtningen de næste to år. Han blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen og kan forvente et retsligt efterspil senere. Her vil retten også vil tage stilling til, om han kan idømmes et generelt forbud mod at komme i nattelivet