25. juni 2024

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Lad Covid 19 test blive foretaget lokalt

I den seneste tid er antallet af smittede med Covid 19 taget til.

Og det sker overalt i samfundet – i alle aldersgrupper– i større byenheder men også i mange mindre lokalsamfund.

Det har fået en række Ministre og andre myndighedspersoner til at opfordre befolkningen til at få foretaget en pcr test eller en kviktest, der kan være med til at begrænse smittespredningen og modvirke, at vort sundhedsvæsen bliver lagt ned.

Generelt har befolkningen taget positivt imod opfordringen og er meget motiverede for at opfylde budskabet..
Men det er ikke lige let for alle at få taget en test.

For nogle er det meget besværligt at komme frem til teststederne mens det for andre også er en stor forhindring at få bestilt en tid.

Det gælder især den store gruppe af ældre medborgere, der bor i vores landområder – og hvor der er et mangelfuldt transportsystem.

Det er afgørende vigtig, at borgerne i Holbæk Kommunes udkantsområder også kan blive betjent på samme måde som borgerne i Holbæk by.

Derfor er mit forslag, at der i Holbæk Kommune bliver etableret en testordning, hvor en bus kører rundt og foretager lokale test, og at hele kommunen betjenes ligeligt.

Testen – men muligvis også en vaccination af borgerne – kan for mig at se, også foretages på de lokale skoler eller hvor der er mulighed herfor.

Hvis der er hold i ønsket om at ville forebygge og forhindre fortsat smittespredning og modvirke en kommende pandemi, er man nødt til at handle. Og man er nødt til at gøre det nu.
Inden smittespredningen måske kommer ud af kontrol.

Steen-Kristian Eriksen
Nyvej 3
4440 Mørkøv