1. marts 2024

Thorsten Larsen-Seul, Nye Borgerlige. Foto: Jesper von Staffeldt.

Regnvejr egner sig hverken til revolution eller valgkamp i det fri.
Thorsten Larsen-Seul, Nye Borgerlige. Foto: Jesper von Staffeldt.

Regnvejr egner sig hverken til revolution eller valgkamp i det fri.

I går, lørdag d. 13. november, skulle vælgerne have en sidste chance for at møde valgkampens kandidater til byrådsvalget på Ahlgade i Holbæk. Men vejret viste sig ikke fra sin allerbedste side, så da Deres udsendte medarbejder fra Orø efter en halv times sejltur troppede op i Ahlgade, mødte jeg i første omgang kun et parti: De ny borgerlige. Jeg spejdede op af Ahlgade og kunne ikke se andre partier. Så satte jeg kurs mod Torvet og her fandt jeg socialdemokratiet og fik et interview med en af deres unge kandidater Signe Nina Egholm som allerede begyndte at interessere sig for politik i 10 års alderen.

Det blev til 6 minutters snak om de unges situation i Holbæk kommune og om hvordan man fik de unge til at interessere sig for politik. Kun 8 % af byrådskandidaterne i Danmark er under 30 år. Derefter blev det til en snak med en meget garvet herre i lokalpolitik nemlig med Carsten Andersen fra partiet Venstre, men han gled behændig uden om mit spørgsmål om hvor mange af de 8 medlemmer partiet har nu, der ville kunne ses i byrådet d. 17. november. Den sidste vi interviewede var spidskandidaten for Nye Borgerlige Thorsten Larsen-Seul, og så kan jeg da afsløre at partiet får mindst en stemme på Orø. Jeg fik at vide at De konservative også var der, men kunne ikke finde. Ej heller de øvrige partier, inden jeg atter satte kurs mod Isefjordens perle kl 11.30.

Video: Jesper von Staffeldt.