30. maj 2024

Venstre inviterer tirsdag aften kl. 19.00 partier og borgere til et erhvervs- og uddannelsespolitisk topmøde på Centergården på Ahlgade.

Hvis det står til Venstres borgmesterkandidat, Camilla Hove Lund skal Holbæk Kommune skal tilbage i toppen i erhvervsklima, og samtidig skal kommunen oprustes på uddannelser, kultur og foreningsliv, som efter Venstres mening kan kan tiltrække mennesker og investeringer i de kommende år.

-Vi har haft fire år, hvor Holbæk er gået fra toppen til at ligge i den dårligste halvdel af alle danske kommuner, når det gælder erhvervsklima. Vi har haft vanvittigt lange sagsbehandlingstider i kommunen. Og det skal vi ændre på. Det koster ikke bare dyrt for vores erhvervsliv og vores handelsliv, når vi ikke er en attraktiv erhvervskommune. Det koster os dyrt på skatteindtægter – og dermed også mulighed for at udvikle hele den nære lokale velfærd, siger Camilla Hove Lund.

På mødet vil Camilla Hove Lund præsentere Venstres eget udspil til en ny erhvervs- og uddannelsesstrategi.

Med på mødet er desuden en række profiler fra det lokale erhvervs- og kulturliv: Per Kogut, som bor i Holbæk og er tidligere direktør i Novo Nordisk’ IT-selskab (NNIT) og bestyrelsesformand i en række danske erhvervs- og IT-sammenhænge. Jan Bybjerg, formand for Dansk Industri i Holbæk Kommune, som fremlægger og diskuterer DI’s landsdækkende undersøgelse, hvor virksomheder bedømmer det lokale erhvervsklima. Freja Hove Andersen, 20 år, der arbejder som lærervikar, mens hun har sabbatår, før hun starter på en ny uddannelse – VU-formand i Holbæk og kandidat til kommunalbestyrelsen. Mikael Vester, direktør i FL Ejendomme og ligeledes kandidat til kommunalbestyrelsen for Venstre.

Venstre oplyser, at man har inviteret de andre partier i kommunalbestyrelsen til tirsdagens møde.

– Venstre er et samarbejdsparti. Holbæk skal være stedet hvor ting lykkes. Og det kræver samarbejde. Og derfor inviterer vi alle partier i kommunalbestyrelsen til samarbejde. Holbæk Kommune lykkes først for alvor, hvis vi får skabt et samarbejde, hvor vi hjælper hinanden med at få gode initiativer til at lykkes. Sådan har det ikke været de sidste fire år. Men det skal vi simpelthen tilbage til, siger CAmilla Hove Lund, der mener, at den nuværende borgmester har kørt erhvervspolitik igennem med et smalt flertal.