20. maj 2024

Arkivfoto: Merete Ruud Hansen.

Midt- og Vestsjællands Politi har sigtet en 41-årig mand fra Holbæk for mishandling af en hest på Holbæk Rideskole.

Arkivfoto: Merete Ruud Hansen.

Midt- og Vestsjællands Politi har sigtet en 41-årig mand fra Holbæk for mishandling af en hest på Holbæk Rideskole.

Mishandlingen fandt sted natten til tirsdag d. 24. august.

Politiet offentliggjorde i går et opdateret signalement af den mistænkte, og på den baggrund havde flere borgere kontaktet politiet og fortalt, at de havde set en mand i den centrale del af Holbæk, som passerede på signalementet.

Flere patruljer kørte til området og fik kontakt til den let spirituspåvirkede, 41-årige mand, som bl.a. ud fra signalementet fra rideskolens videoovervågning kunne mistænkes for at stå bag overgrebet på en hest på rideskolen.

Den 41-årige blev sigtet for overtrædelse af dyreværnslovens almindelige bestemmelser og afhørt til sagen, hvorefter politiet løslod ham efter en grundig juridisk vurdering af de oplysninger, der i øjeblikket foreligger i denne sag. Ud fra de formelle regler i retsplejeloven vurderede anklagemyndigheden og politiet, at det juridiske grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling ikke var til stede.

Den 41-årige er fortsat sigtet i sagen, hvor politiet naturligt også undersøger, om den 41-årige kan mistænkes for at have en rolle i den anden sag om mishandling af en hest på samme rideskole sidste år.