13. juli 2024

Foto: Rigspolitiet.

Mistanke om, at en mand havde skydevåben på sin bopæl i Holbæk fik onsdag middag politiet til at aflægge manden et besøg.

Politiet traf i første omgang ingen hjemme, men skaffede sig adgang til ejendommen og gik i gang med at ransage. Mens ransagningen var i gang kom den mistænkte, en 57-årig mand, hjem og blev gjort bekendt med årsagen til de mange politifolks tilstedeværelse.

Ved ransagningen fandt politiet et komplet haglgevær og flere geværdele, som kunne samles til et våben. Derudover blev fundet haglpatroner til geværerne.

Den 57-årige havde ingen gyldig våbentilladelse, så han blev anholdt, sigtet for våbenbesiddelse taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling. Sagen blev herefter juridisk vurderet, hvor Anklagemyndigheden fandt ikke grundlag for at sigte den 57-årige for at overtræde straffelovens regler om overtrædelse af våbenloven efter skærpende omstændigheder, og ej heller fandt grundlag for at fremstille den 57-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven og løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.