14. april 2024

Foto: Morten Sundgaard - Skadestedsfotograf.dk

Politiet skal nu forsøge at klarlægge årsagen til nattens brand i et kolonihavehus ved Agervang i Holbæk.

Politiet skal nu forsøge at klarlægge årsagen til nattens brand i et kolonihavehus ved Agervang i Holbæk.

Som vi tidligere har skrevet, blev brandvæsnet sendt til en brand i et kolonihavehus kl. 00.46.

Politiet havde forinden fået flere henvendelser om nogle høje brag, som var hørt i vang-kvarteret, flere anmeldere var, ifølge politiet, overbeviste om, at nogen havde afgivet skud.

Kort efter fik politiet oplysning om, at der var ild i et kolonihavehus ikke langt fra anmeldernes bopæle, så både brandvæsnet og politiet kørte til kolonihaven.

Ved brandvæsnets ankomst havde ilden godt fat, og på trods af brandfolkenes indsats lykkedes det ikke at redde kolonihavehuset. Varmen fra branden påvirkede et nærliggende kolonihavehus, hvor plastmateriale smeltede

Politiet fik identificeret den 73-årige mandlige ejer, som boede i nærheden og kom til stede. Han kunne oplyse, at huset var blevet tilset få timer forinden, og at der ikke opholdt sig hverken personer eller dyr i huset, hvor han i øvrigt opbevarede nogle gasflasker til en gasgrill. Politiet formoder, at bragene, som anmelderne har hørt, har været eksploderende gasflasker.

Politiet oplyser, at brandstedet skal undersøges nærmere, herunder hvorvidt et privat installeret mini-solcelleanlæg kan have en rolle i årsagen til brandens opståen.

Læs også: Voldsom brand i kolonihavehus

Video: Morten Sundgaard – Skadestedsfotograf.dk