1. marts 2024

Foto: Rigspolitiet.

En 20-årig mand fra Holbæk var søndag formiddag passager, da en bilist forsøgte at flygte fra politiet i en sag om vanvidskørsel.

Sagen startede, da politiet fik en anmeldelsen om en bilist, som kørte hasarderet mod øst ad Holbækmotorvejen ved Gevninge. En bekymret borger ringede til politiet, da bilisten havde skabt flere farlige situationer på motorvejen. Der var desuden mistanke om, at bilisten havde ramt flere andre bilister under sin kørsel. Anmelderen fulgte efter bilisten, så politiet kunne finde frem til køretøjet.

En patrulje fik kontakt med det mistænkte køretøj på ved udfletningen til Ballerup, hvor politiet viste ”slikkepinden – STOP politiet”, hvilket blot fik bilisten til at sætte farten op og forsætte af E20 i sydgående retning. Flugtbilisten forsøgte at køre fra patruljerne i høj fart ned af Køge Bugt Motorvejen. Ved Bjæverskov forsøgte en patrulje at overhale bilisten, men dette lykkedes ikke, da bilisten var ved at påkøre patruljebilen forsætligt. Under sin farefulde færd var bilisten flere gange ved at påkøre andre bilister, som måtte undvige for at undgå sammenstød.

Ved Slagelse lykkedes det politiet at få standset bilisten, da patruljerne lukkede køretøjet inde mellem to politibiler. Den 19-årige bilist og den 20-årige passager blev anholdt. De var begge narkopåvirkede og den 19-årige blev derfor sigtet for narkokørsel.

Politiet beslaglagde bilen med henblik på konfiskation i sagen om vanvidsbilisme.

Den 20-årige passager fra Holbæk, blev sigtet for at overtræde knivloven, da han er mistænkt for at have smidt en kniv ud af vinduet på bilen i forbindelse med flugten fra politiet.

Den 19-årige, der er fra Vig, blev mandag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde. Her blev han varetægtsfængslet frem til den 26. august.

Politiet undersøger nu, hvor mange trafikanter, som er blevet ramt, generet eller har været i fare i forbindelse med den 19-åriges kørsel og i den forbindelse hører politiet gerne fra bilister eller andre trafikanter, som er blevet ramt eller snittet i forbindelse med den 19-åriges kørsel. Det gælder også trafikanter, som har måtte foretaget undvigemanøvre for at undgå, at blive ramt.