24. februar 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen.

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Politiet opfordrer til, at man skeptisk efter en tricktyv fredag middag “besøgte” en 84-årig kvinde.

Den 84-årige har oplyst til politiet, at hun ved 12-tiden fredag havde fået uventet besøg af en fremmed kvinde i sit hjem på Brogade i Holbæk. Den fremmede kvinde havde oplyst, at hun kom fra Andreasskolen og gerne skulle tale med en ældre kvinde og blev lukket indenfor i lejligheden.

Efter et stykke tid havde kvinden pludseligt undskyldt sig med, at hun havde glemt at låse sin cykel, så hun havde forladt den 84-åriges bopæl.

Efterfølgende havde den 84-årige opdaget, at hun manglende en kuvert med ca. 200 kr. og nogle smykker i form af en guldhalskæde og et guldarmbånd.

Det er uklart, om andre end den fremmede kvinde kan have været inde i den 84-åriges lejlighed for at begå tyveriet, idet den 84-årige sad med ryggen mod hoveddøren under samtalen med den fremmed kvinde.

Den fremmede kvinde blev beskrevet som: kvinde, ca. 30 år, ca. 160 cm høj, almindelig af bygning, lys hudfarve, sort mellemlangt hår og dansktalende.

Politiet forsøger nu at få identificeret den fremmede kvinde og håber på hjælp fra personer, der måtte have set hende i området omkring Brogade fredag. Henvendelser i sagen kan gives til politiet på tlf. 114.

Politiet: Vær skeptisk
Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer ældre medborgere til at være skeptiske, når personer, man ikke kender eller venter besøg af, henvender sig. Tricktyve er snu og finder på mange påskud for at blive lukket ind.

Man kan selv gøre noget for at beskytte sig:

• Før du åbner: Find ud af, om du kender vedkommende, eller om ærindet er legalt. Brug dørspionen/påsat sikkerhedskæde eller spørg igennem døren, hvem det er, og hvad de vil.
• Husk: Før en håndværker eller lign. kommer, så er det ofte varslet på forhånd.
• Ring hurtigt til politiet – 114 – hvis du oplever noget mistænkeligt i forhold til tricktyveri.
• Hjælp hinanden med at holde øje i nabolaget.