24. juli 2024

Foto: Paw Jensen

Søndag var en stor dag i Svinninge hvor holdsamarbejdet imellem Mørkøv IF og Svinninge IF (kaldet SMIF) skulle spille SM finale i U14 rækken under SBU. Modstanderen var LUIF/B1938 fra Nykøbing Falster.

SMIF er Sjællandsmestre

Af gæsteskribent Johnny Vind, træner, SMIF

Søndag var en stor dag i Svinninge hvor holdsamarbejdet imellem Mørkøv IF og Svinninge IF (kaldet SMIF) skulle spille SM finale i U14 rækken under SBU. Modstanderen var LUIF/B1938 fra Nykøbing Falster.

Kampen var samtidig åbningskamp på Svinninge IF spritnye kunstgræs anlæg som uden tvivl er et af de flotteste på Sjælland. Søndagens mødetid var en halv time tidligere end normalt så drengene kunne fornemme det nye underlag på Svinninges fantastiske kunstbane.

Samtidig et håb om at drengene måske kunne lægge nerverne væk ved at slappe lidt af og ikke kun tænke på det var finaledag. Dog syntes vejrguderne ikke alt skulle være så nemt og mørke skyer trak ind over Svinninge. Det resulterede i at dommertrioen startede kampen ca. 10. min før planlagt, så kampen forhåbentlig kunne være færdig inden evt. torden.


Det gav lidt mindre opvarmning og vi virkede ikke helt klar da kampen blev fløjtet op. Modstanderen fra LUIF virkede mere oplagte og satte sig hurtigt på spillet. Efter 3 min. fik de af driblet vores forsvar i højre side. Lagde en aflevering – linjevogteren vinkede for offside, men tog hurtigt flaget ned igen. 0 – 1 og var de sorte skyer et dårligt varsel? LUIF fortsatte overtaget og virkede også mere fysiske og aggressive i deres spil.


Dog kom SMIF lidt bedre over kanterne og der var tegn på, at vores hurtige angribere nok skulle få deres chancer. I det 9. min. viste Luka Vind både sin hurtighed, sin teknik og fysik. Jagtede en modstander, erobrede bolden, spurtede mod målet med bolden – en fornøjelse at se den vildskab på vejen ind i feltet, klart straffespark på den efterfølgende situation.

Frederik Møldum har været sikker fra 11 meter pletten hele sæsonen og i dag var ingen undtagelse. Bolden blev sikkert sparket højt og 1 – 1. Dog var LUIF stadig mest i boldbesiddelse og løb mere for hinanden end SMIF. LUIF havde en hurtig angriber og var også gode over fløjene. Det gav lidt nærgående forsøg, men heldigvis var de ikke helt skarpe inde i boksen.

Mest nærgående var dog et forsøg, som tog underkanten af overliggeren. I det 23. min. fik SMIF et hjørnespark der blev ret kampafgørende. Frederik Møldum sparkede igen et af hans nærgående hjørnespark. Som i onsdags var der ingen modstander, der kommer i vejen. Bolden er på vej i mål, da en LUIF spiller slår den ud med hånden. Straffespark og rødt kort.

Igen sparker Frederik Møldum. Denne gang fladt og 2 – 1 til SMIF – Et hårdt slag for LUIF.

Ved 3-1 målet af Luka Vind får han vristet sig fri og dribler mod målet. Trækket udenom målmanden bliver dog ikke godt, men stadig i boldbesiddelse tager Luka Vind et træk tilbage og sparker bolden indover målmanden. 3 – 1 og det ser rigtig godt ud.

I de døende minutter af 1. halvleg erobrer Luka Vind igen bolden i vores venstre side. Trækker ind i banen. Noah Grøhn Sønksen løber godt med i højre side og Luka Vind lægger den perfekte aflevering mellem 2 forsvarsspillere, som Noah Grøhn Sønksen tager med og efter et træk sparker over i det lange hjørner 4-1 – SÅDAN

4 – 1 ved halvleg er dog meget mere end SMIF turde håbe på og nu kun et spørgsmål om at holde fokus og fortsætte i 2. halvleg.

2.halvleg blev på svære betingelser, da regnen nu væltede ned og drengene som blev gennemblødte.

MEN, det var også dagen hvor Lucas Sommer i midterforsvaret havde en af de rigtige gode dage og kom i vejen for rigtige mange optræk til chancer, på hjørnespark kom han flere gange først på bolden og fik den ud af farezonen og var så at sige over det hele i midterforsvaret, godt hjulpet af to backer som hold de fleste indlæg fra kanterne væk – flot arbejde. Og hvorfor ikke også score et mål, når man nu har en god dag. I det 47 min. var Lucas Sommer gået med frem på et hjørne. Frederik Møldum lagde igen den perfekte bold hvor Lucas Sommer satte hovedet på. Hårdt og præcist og uden chance for målmanden. 5 – 1.

Et så flot mål at selv vejrguderne måtte juble med. For i minuttet efter smed Thor sin hammer og et kæmpe brag rystede vist os alle. Kampen blev afbrudt i 15 min. og begge hold måtte omklædningsrummet. Dryppende våde var det med at holde fokus, så SMIF havde fokus på ikke at give noget væk når kampen blev fløjtet op igen.

Der var 23 min. tilbage og måske LUIF havde mistet troen lidt på det for de blev aldrig rigtig farlige herefter og SMIF fik ryddet godt op – ALT blev afvist fra midten og nedefter, en hårdt arbejde midtbane fik hjulpet sit forsvar godt så presset ikke blev for stort.

Vi ved ikke hvilke følelser, der rendte igennem drengene, da dommeren fløjtede af, men for Trænerteamet, som består af Johnny Vind, Frederik Nielsen, Claes Sommer og Michael Grøhn var det så dejligt, at det lykkedes.

Vi er så stolte af dem alle og under virkelig drengene dette øjeblik.

I november 2020 startede Mørkøv, årgang 07 og 08, drenge, et træningssamarbejde med Svinninge IF på samme årgange. Det var en nødvendighed grundet “spillerflugt”, som ses i mange små klubber, men der var stadig så meget talent tilbage i truppen, at det simpelthen ikke ville være til at bære, at miste det ældste ungdomshold i klubben. Det betød at vi nu havde 20 drenge – fremfor 6-10 – til træning og kunne starte et 11 mands hold.

Siden er det gået stærkt. Holdsamarbejdet er en ubetinget succes og fortsætter efter ferien hvor drengene rykker en tand op til U15 – det bliver vanvittigt spændende at følge holdet.

Kampen om 1. pladsen i rækken blev i øvrigt sikret med en 6 – 0 sejr over Tuse sidste lørdag hjemme i Svinninge. Inden denne finale blev SM semifinalen blev spillet i Mørkøv i onsdags og blev vundet med 6 – 2 over FIF, Hillerød.