1. marts 2024
Rolf Larsen har set forestillingen Beatbox Sensation med truppen Freestyle Phanatix på Aprilfestival i Holbæk.

(Screendump Freestyle Phanatix/Youtube)

Jeg lægger kortene på bordet og indrømmer med det samme – jeg dansede breakdance, malede graffiti og sagde underlige lyde med min mund tilbage i midt 80’erne, og har aldrig rigtig lagt det på hylden -lige på nær dansen, så jeg indrømmer gerne, at det var en umiddelbar (og nostalgisk) glæde, at se forestillingen.

Men jeg kunne også se, at resten af publikum vist ikke havde kastet sig på maven i ormen eller breaket til Sugarhill Gangs Apache bragende ud af en ghettoblaster en fredag eftermiddag på gå-gaden tilbage i ’84. Og alligevel var de ligeså henrykkede som jeg.

Beatbox Sensation med truppen Freestyle Phanatix bød i 40 minutter på noget, der bedst kan betegnes som en hyldest til den mangesidede kultur, som startede i News York og Los Angeles.

Når munden siger alt

Med munden som eneste instrument, lagde de to beatboxere Maurizio Adone og Thor Mikkelsen et lydtæppe med tunge beats, instrumenter og melodistumper fra klassiske hip hop hits, mens de fire dansere indtog gulvet med de vildeste breakdance-moves.

I et segment, der virkelig viste hvilke fantastiske ekvilibrister de to beatboxere er, battlede de mod hinanden, med lyde, rytmer og udfordringer på teknikken. I en sal med 300-400 unge vil det uden tvivl give vild respons fra publikum. Desværre var der ikke mange tilstede i Badmintonhallen, men klappet det blev der alligevel.

Thor Mikkelsen tog en afstikker til House og Techno med hjælp af en loop station og bakket op af to dygtige dansere. Det var kærlighed.

Ha’ det sjovt med det I er gode til – sammen

Da truppen battlede mod hinanden på både dans og beatbox, var det hip hop’ens grundregler, Peace, Unity, Love & Having Fun, som var helt centrale. For selvom det handler om at være sammen og have det sjovt, så er der også en lille morale: Det er fedt, at skabe noget sammen i fællesskabet, som modvægt til individualismen på sociale medier – og det, at være god til noget, er bevis nok på, “at du er noget”.

Freestyle Phanatix: Beatbox Sensation
Produktion: Kim Bøytler / Freestyle Phanatix
Musik: Maurizio Addone & Thor Mikkelsen
Video design: Ferhat Düz
Med dansere fra Freestyle Phanatix
Website: www.phanatix.net

Set på Aprilfestival i Holbæk d. 18. juni 2021.

1 thought on “Teateranmeldelse: Beatbox Sensation

Comments are closed.