20. juli 2024

Spirefestival på Tuse Næs starter i dag. Billedet her er fra 2015. Foto: Michael Johannessen.

Spirefestival
Der bliver ingen Spirefestival på Tuse Næs i år. Billedet her er fra Spirefestival i 2015. Foto: Michael Johannessen.

Der bliver heller ingen Spirefestival i år, det meddeler folkene bag den lille festival på Tuse Næs.

Sidste år måtte Spirefestivalen aflyse på grund af corona, og i det er også corona, der i år er årsag til aflysningen. For selvom Danmark er begyndt at lukke op, så er der fortsat mange restriktioner, som et arrangement som Spirefestival skal leve op til:

-Restriktionerne gør, at vi skal have et øget kontrolsystem. Indhegning af festivalsområdet, sundhedsplaner, øget rengøring, frivillige til at tjekke coronapas og kravet om at dele gæster i seksioner af 200, gør at vi skal trække på langt flere frivilligkræfter end normalt. Derudover skal vi lukke baren kl. 22, og det ville ikke være tilladt for gæster at overnatte, skriver festivalen på Facebook.

Har arbejdshandskerne på

Hos Spirefestival er man kede af, at man har været nødt til at aflyse, men man er også begyndt, at se fremad:

-Vi ved, at mange savner den helt særlige stemning, der er over Spirefestival, og arrangørerne savner det om noget endnu mere. Lige nu er vi triste, men vi har allerede lagt hovederne i blød og håber på at kunne holde et alternativt Spirearrangement inden Spirefestival 2022.

Billetter købt til Spirefestival 2020 eller 2021 kan bruges til næste år, eller man kan få refunderet billetten, oplyser Spirefestival på Facebook.