25. juli 2024

Nu kommer Nancy Maati fra Holbæk. PRfoto: PostNord.

Nancy Maati fra Holbæk er blandt de fem hverdagshelte, som nu hædres med deres eget frimærke.


Nu kommer Nancy Maati fra Holbæk. PRfoto: PostNord.
Nancy Maati fra Holbæk er blandt de fem hverdagshelte, som nu hædres med deres eget frimærke.

-Vi har fået en fantastisk opbakning til at finde fem hverdagshelte, der har gjort noget særligt, og som har fortjent at blive hyldet på den unikke plads, som et frimærke er. Der er kommet så mange gode bud, og vi er endt med et rigtig stærkt felt, siger Martin Pingel, der er designchef i PostNord.

Blandt hverdagsheltene er altså Nancy Maati fra Holbæk, som i årevis har arrangeret juleaften for folk, der ellers skulle have siddet alene.

De andre hverdagshelte, som kommer på frimærke er:

*Leif Framke fra Allerød, der uselvisk har kastet sig ud i bølgerne for at redde en femårig piges liv, da hun drev til havs på sit badedyr.
*Mikkel Madsen fra Ribe, der med sin egen flaskeindsamling har samlet over 128.000 kr. ind til coronaramte børn.
*Omsorgsklovnen Luni Smil, der har formået at holde smiletallet (ikke smittetallet) højt ved sin forstående, kærlige og omsorgsfulde måde at være på overfor både unge og gamle.
*Villy Rønn fra Thisted, der er en ildsjæl, som betyder meget for mange mennesker, og hvis lokalsamfund nyder meget stor gavn af hans indsats.

Danskerne har indstillet mere end 900 hverdagshelte; over 12.000 danskere har stemt på et udvalg af 25 kandidater – og en jury har fundet de endelige vindere – én helt fra hver region i Danmark.

De fem udvalgte hverdagshelte bliver tegnet af Thomas Thorhauge fra Politiken, og tegningerne bliver udgivet som frimærker 16. september i et oplag på fire millioner.