Champagnekup for millioner: Holbækker anholdt

photo of wine bottles
Arkivfoto: Fotograf Jylland / Pexels.com

En 34-årig mand fra Holbæk er blandt fem mænd som er blevet anholdt i en sag om tyveri af champagne for millioner af kroner.

Anholdelserne fandt sted i en koordineret aktion onsdag formiddag. Efter anholdelserne foretog politiet ransagninger af flere adresser, hvor der blandt andet blev fundet champagneflasker, der sandsynligvis kan kædes sammen med et indbrud begået ved en vinforhandler sidste år.

Stjal champagne for næsten 4 millioner kroner

Indbruddet fandt sted natten til fredag den 27. november hos en vinforhandler i Kokkedal i Nordsjælland, hvorfra der blev stjålet champagne for omtrent 3,8 millioner kroner.

Nordsjællands Politi har siden da efterforsket indbruddet, og efterforskningen mundede onsdag ud i en aktion flere steder på Midt- og Sydsjælland, hvor fem mænd blev anholdt, og flere adresser blev ransaget.

-Vi har efterforsket sagen intenst, og i løbet af vores efterforskning fik vi en del interessante personer i kikkerten. Vi vurderede, at det var nødvendigt at anholde de interessante personer samtidig, og derfor havde vi planlagt en større koordineret aktion i dag, og den gik lige efter bogen, så vi er svært tilfredse med arbejdsdagens forløb indtil videre, fortæller politikommissær Henrik Sejer fra Nordsjællands Politi.

Under dagens ransagninger blev der blandt andet fundet uåbnede champagneflasker på flere private adresser, ligesom der også blev fundet en større mængde uåbnede champagneflasker gemt på et lager i Køge. Nordsjællands Politi skal nu blandt andet undersøge, om champagnen stammer fra indbruddet i Kokkedal begået i november sidste år.

-I dag har krævet en stor og flot indsats fra mange kollegaer, og vi har stadig mere arbejde foran os, for med fem anholdte og en hel del formodede tyvekoster, er der nok at tage fat på. Det arbejde ser vi meget frem til, for dagens aktion gik snorlige, så vi har stadig masser af blod på tanden, slutter Henrik Sejer.

Fremstilles i grundlovsforhør

Fire af de anholdte, en 27-årig mand fra Ishøj, en 34-årig mand fra Holbæk samt en henholdsvis 27-årig mand og en 40-årig mand fra Køge skal efter planen fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør i løbet af torsdagen, mens en 37-årig mand fra Ølstykke er blevet løsladt efter endt afhøring, sigtet for nogle andre forhold.

Leave a Reply