Seks personer fremstilles i retten i terrorsag

Foto: Michael Johannessen.

13 personer er anholdt i terrorsagen, der har resulteret i både ransagninger og anholdelser flere steder i Holbæk. Det bekræfter Politiets Efterretningstjeneste (PET) nu.

PET har i tæt samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi gennemført en større politiaktion på Sjælland fra den 6. til den 8. februar. 7 personer er blevet varetægtsfængslet og sigtet for at have planlagt et eller flere terrorangreb eller medvirket til forsøg på terror.

Desuden fremstilles yderligere 6 personer med tilknytning til sagen tordag eftermiddag ved Retten i Holbæk medmed begæring om varetægtsfængsling. Derfor er retten her til eftermiddag også bevogtet af politi med maskinpistoler.

Yderligere én person i samme sagskompleks er blevet anholdt i Tyskland. PET oplyser, at man har haft et godt og effektivt samarbejde med de tyske myndigheder.

Skaffede ingredienser til bomber

De syv personer, som allerede er varetægtsfængslet, er blevet sigtet for forsøg på overtrædelse af straffelovens § 114, stk. 1, dvs. terrorparagraffen, eller medvirken hertil. De er sigtet for at have anskaffet sig ingredienser og komponenter til fremstilling af sprængstof samt våben eller have medvirket hertil.

Da sagen fortsat kører for dobbeltlukkede døre, kan hverken PET eller Midt- og Vestsjællands Politi på nuværende tidspunkt oplyse yderligere.

Terrortruslen mod Danmark er alvorlig

Politiets Efterretningstjeneste ser med stor alvor på denne type sager. Det er vores opfattelse, at der er personer, som har intention om og kapacitet til at begå terrorangreb i Danmark. Sammen med det øvrige politi arbejder PET hver eneste dag på at identificere og bekæmpe forbrydelser af denne alvorlige karakter.

Det er fortsat PET’s vurdering at terrortruslen mod Danmark er alvorlig, og at den konkrete sag ikke ændrer ved denne vurdering.

Leave a Reply