Var folkesundheden ikke det vigtigste?

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Var folkesundheden ikke det vigtigste?

Under en snart lang corona pandemi, har vi hørt sundhedsminister og statsminister tordne derud ad med argumentet: “ folkesundheden vejer tungest” hver gang der blev lavet en nedlukning. Ligeledes har statsministeren været ude og love, at der i 2021 ville komme en sundhedsreform, da det store pres på sundheds og ældreområdet kalder på dette, så vi fortsat kan løfte de mange opgaver til gavn for vores borgere.

Meget overrasket blev jeg så, da jeg i denne uge til KL`s sundhedskonference hører en sundhedsminister, som ikke mener, at det er vigtigt længere at prioritere en sundhedsreform.

Vi der dagligt arbejder på sundheds og ældreområdet oplever hver dag det store pres der er og hvordan opgaverne springer rundt imellem region og kommune. Under corona pandemien har vi gjort os mange erfaringer med det tætte samarbejde region og kommune imellem, vi har skabt løsninger, som kommer den enkelte borger til gode- men det har vi også været tvunget til grundet situationen. Vi har momentum nu. Vi skal da bruge de erfaringer der lige nu står dugfriske foran os, til at lave en sundhedsreform, som tager udgangspunkt i den enkelte borger og ikke i systemer. Venter vi for længe, kan jeg frygte, at vi kommer tilbage i de gamle mønstre.

Den nuværende regering har mange ord i sig, og det lyder rigtig godt, når de gang på gang vil sætte folkesundheden først, men når de ikke lytter til os der hver eneste dag står lige midt i udfordringerne, og handler, så giver jeg ikke meget for de fine ord.

Camilla Hove Lund
Medlem af kommunalbestyrelsen (V), borgmesterkandidat
Medlem af regionsrådet
Sygeplejerske og leder af hjemmeplejen i Ringsted kommune

Leave a Reply