Holbæk Kommune med i opløbet om at være Årets Ungdomskommune

Modelfoto: Pixabay.


Holbæk Kommune er med i opløbet om at blive kåret til Årets Ungdomskommune 2021.

Ud af 21 indstillinger er 10 kommuner nomineret til prisen, som hvert år uddeles af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og blandt dem er Holbæk Kommune.

Under voteringen lagde dommerne en særlig vægt på, at kommunen har afsat et stort frirum for unge ved havnen, og at man samtidig arbejder ud fra troen på, at der ikke findes én løsning, der rummer alle unge.

Holbæk Kommune arbejder med en bred indgangsvinkel, hvor alle unge opfattes som ligeværdige, og hvor man har et stålfast fokus på, hvad der interesserer ungdommen i kommunen. I indstillingen er der også fokus på, at mange af de beskrevne projekter er søsat på baggrund af unge, der har taget initiativretten, og at de samtidig har ansvaret for, at de bliver til noget.

Indstillingen er skrevet af kommunen.

I mere end ti år har DUF uddelt prisen som Årets Ungdomskommune til en kommune i Danmark, som gør en ekstraordinær indsats for børn og unge.

-Vi har fået rekordmange indstillinger til Ungdomskommuneprisen i år, og det viser bare, at kommunerne arbejder aktivt med at inddrage ungdommen. Derfor har det også været rigtig svært at koge feltet ind. De ti kommuner, der er gået videre i opløbet om at vinde prisen, har på hver sin måde haft noget unikt i deres indstilling, som har været med til at afgøre, at de er gået videre, siger, formand for DUF, Chris Preuss.

De nominerede

De 10 kommuner, som er er med i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune er, i alfabetisk rækkefølge: Faaborg-Midtfyn, Gentofte, Holbæk, Norddjurs, Nyborg, Odsherred, Rudersdal, Skive, Svendborg og Vesthimmerland.

Årets dommerpanel består af Chris Borup Preuss, formand for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, Mikael Smed, borgmester i Vordingborg Kommune, sidste års vinderkommune, Maria Bruselius-Jensen, lektor ved Center for Ungdomsforskning og Nicklas Lindsten, formand for NAU – Netværket af Ungdomsråd

Denne artikel er publiceret den 17. december 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply