Mand blev skudt af politiet – nu er han varetægtsfængslet

Den 44-årige mand, som onsdag morgen blev skudt i benene af politiet, er blevet varetægtsfængslet.

Onsdag morgen kl. 08.37 modtog politiet en anmeldelse om, at en mand optrådte utryghedsskabende i Hørby på Tuse Næs.

Politiet kørte til området og fik kontakt med en lokal 44-årig mand, som var bevæbnet med en kniv, og som optrådte truende over for politiet. Politiet afgav til sidst skud mod manden, der blev ramt i benene. Der blev givet førstehjælp, til den nu sårede mand, indtil en tilkaldt ambulance og akutlægebil nåede frem, så han kunne bringes til en skadestue til undersøgelse og behandling.

Varetægtsfængslet

Den 44-årige blev formelt anholdt i forbindelse med sagen og sigtet for trusler om vold mod politiet samt trusler på livet over for en kvinde.

Torsdag blev han fremstillet i grundlovsforhør in absentia i Retten i Holbæk og her varetægtsfængslet i surrogat foreløbigt frem til 1. december.

Politiklagemyndighed efterforsker skudafgivelse

Som det kræves, når politifolk afgiver skud, blev Den Uafhængige Politiklagemyndighed underrettet og tilkaldt til at forestå undersøgelserne af omstændighederne omkring politiets skudafgivelse mod den 44-årige.

Dele af Hørby Færgevej var afspærret for gennemkørende trafik i længere tid i forbindelse med de tekniske undersøgelser efter skudepisoden.

Når efterforskningen i sagen er tilendebragt, sender Politiklagemyndigheden sagen samt en redegørelse til statsadvokaten, som træffer afgørelse i sagen.

Denne artikel er publiceret den 5. november 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply