Mistænkelig indsamling

Midt- og Vestsjællands Politi undersøger nu to tilfælde af indsamling onsdag, som politiet kalder “mistænkelig”.

Politiet modtog kl. 11.24 en anmeldelse om, at en kvinde havde henvendt sig til kunder ved Netto på Munkholmvej i Holbæk, hvor hun foregav at være stum, og samlede penge ind til et handikapcenter. En kunde blev mistænksom over for indsamlingen og stillede spørgsmål, hvilket fik kvinden til at køre fra stedet i en rumænsk indregistreret bil sammen med en mand.

Klokken 11.48 kom en lignende anmelde fra parkeringspladsen ved supermarkedet Coop365 i Tølløse. Her havde en kvinde også forsøgt at indsamle penge fra et døvecenter. Hun kørte fra stedet i samme bil, som set ved Netto kort forinden. På forretningens overvågning kunne det konstateres, at samme personer og bil også havde været på parkeringspladsen dagen forinden.

Kvinden beskrives som:
A: Kvinde, rumænsk af udseende, 25-30 år, 160 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Iført: mørkt tøj.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man har registreret oplysningerne om kvinden med den mistænkelige adfærd og den bil hun og manden var kørende i og undersøger nu sagen nærmere.

Politiet opfordrer borgere som oplever noget lignende til, at udvise samme sunde skepsis over for denne type indsamlinger, som de mistænksomme anmeldere. Politiet vil meget gerne have anmeldelser om denne type adfærd/indsamling med det samme, så det er mulig at finde frem til de mistænkelige personer.

Oplysningerne omkring personernes signalement, køretøj og om muligt hvilken retning bilen evt. er kørt er vigtige i efterforskningen, og politiet hører gerne om det på telefon 114.

Denne artikel er publiceret den 29. oktober 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply