To mænd sigtet for ulovlig fangst af finker

Det var finker af arten Stillits, som to mænd nu er sigtet for at fange. Arkivfoto: Kadi Kevvai


To mænd fra Holbæk blev fredag formiddag sigtet for overtrædelse af jagtloven ved at fanget 12 små finker.

Det var en fuglekigger, som havde kontaktet politiet og anmeldt de to mænd, som fangede fulene i Stevns Kridtbrud i Sigerslev ved Store Heddinge på Stevns. Fuglekiggeren vidste, at metoden mændene brugte til at fange fuglene på, var en almindelig måde at fange fugle på i mellemøsten, og at fuglene blev fanget som delikatesse.

Mændene havde brugt en gammel mellemøstlig metode med at smøre muselim på nogle grene, som de derefter satte op i et buskads, og når finkerne landede på grenene sad de fast og kunne ikke komme fri.

Der var tale om finker af arten “Stillits”.

De to mænd på 27 og 38 år fra Holbæk blev afhørt til sagen, som de erkendte, men de var ikke klar over, at det var ulovligt. Mændene havde fuglene i bur, og de havde ikke lidt overlast. Politiet slap efterfølgende fuglene fri igen, og de var alle flyvende.

De to sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Leave a Reply